0577 - 46 23 07
menu

Onderzoek wijst uit: 9 op de 10 achterdeuren slecht beveiligd!

1 november 2017 Tags: Veiligheidsbeslag, kerntrekbeveiliging

Uit onderzoek is vandaag gebleken dat slechts één op de tien achterdeuren goed beveiligd is tegen inbrekers. Voor het overgrote deel geldt dat een achterdeur vaak het ondergeschoven kindje is als het gaat om huisbeveiliging. De stichting Nationale Inbraakpreventie Weken liet weten dat de deuren wiens beveiliging het laat afweten, al binnen drie minuten opengebroken kunnen worden. Het blijkt hierbij om bijna 90% van de Nederlandse achterdeuren te gaan. Een slechte zaak, zeker met het oog op de donkere dagen die aanstaande zijn.

Veiligheidsbeslag verhoogt inbraakwering

De stichting noemde als één van de redenen waarom achterdeuren een gemakkelijk doelwit zijn, het gebrekkige deurbeslag waarmee de deur afgesloten wordt. Zo hebben sommige schilden zelfs zichtbare montage met schroeven, zodat indringers weinig moeite hoeven te doen om het geheel te forceren en binnen te komen. Het onderzoek bewijst het belang van veiligheidsbeslag op buitendeuren (dus óók achterdeuren!). Kwalitatief veiligheidsbeslag beschermt zowel de cilinder als het slot op uw deur, zodat een hogere veiligheid gewaarborgd is.

Kwalificatie met SKG-keurmerk&lt

Een kwalificatie van het SKG biedt zekerheid over de kwaliteit van het beslag en garandeert inbraakvertraging. Bij beslag met het SKG 1 ster keurmerk weet u dat de achterdeur minder dan drie minuten inbraakvertraging biedt (dit type heeft 90% van de huishoudens dus op haar achterdeur). SKG 2 sterren garandeert tot vijf minuten inbraakwering, terwijl SKG 3 sterren staat voor minstens vijf minuten inbraakvertraging. Ons veiligheidsbeslag valt onder de ‘zwaarste’ categorie en zorgt met haar drie sterren-kwalificatie voor gedegen inbraakwering. Bovendien is al het veiligheidsbeslag van GPF bouwbeslag uitgevoerd in massief RVS, zodat het enorm sterk is.

Voorkom ‘cilindertrekken’ met kerntrekbeveiliging

Een extra bescherming tegen de gehekelde kerntrekmethode van dieven, is het monteren van kerntrekbeveiliging op uw deur. De beveiliging zorgt ervoor dat inbrekers niet bij uw cilinder kunnen komen, zodat de kern niet uit het cilinderslot getrokken kan worden. Deze inbraakmethode blijkt de laatste jaren explosief gegroeid, waardoor ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen voorschrijft om zowel nieuwbouw als bestaande bouw te beveiligen met veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging.

Beveiligen met veiligheidsbeslag