0577 - 46 23 07
menu

Trapleuning monteren met leuninghouders

3 juni 2022 Tags: veilig, trapleuning, hal, leuninghouders, trap

Een mooie trapleuning is de kers op de taart van elke trap. Het staat netjes en is bovendien veilig bij het omhoog en naar beneden gaan. Bent u op zoek naar kwalitatieve leuninghouders om uw trap een fraaie uitstraling te geven? Wij vertellen in enkele stappen hoe u deze monteert.

Trappenhuis

Stap 1: Bepaal de hoogte en locatie van de leuninghouders

In veel gevallen bevindt de trapleuning zich qua hoogte zo’n 80 tot 100 cm vanaf de traptrede. Tussen de leuninghouders zit vaak 60 tot 80 cm, zodat de trapleuning goed vastgezet kan worden. Start met de eerste leuninghouder niet meteen aan het begin van de leuning, maar ongeveer na 10 cm.

Stap 2: Schroef de leuning houders aan de muur

De modellen van GPF bouwbeslag en Kirkpatrick monteert u gemakkelijk middels schroeven op de muur. Ook de verdekte leuninghouders hebben drie schroefgaten, waar vervolgens de cover overheen geschoven wordt.

Stap 3: Plaats de leuning op de houders

Het is tijd om het eindresultaat te gaan bewonderen: de trapleuning kan op de houders geplaatst worden. Houd bij de aanschaf rekening met de vorm van onderzijde van de leuning. Is deze vlak, dan volstaan leuninghouders met een vlak zadel. Is de leuning echter rond, dan is het van belang dat u leuninghouders met een hol zadel kiest. Zo valt deze altijd mooi in de houder.

Leuninghouders aanschaffen

Op zoek naar fraaie trapleuninghouders in RVS, zwart, wit of smeedijzer? Bekijk het assortiment op onze website of bij één van de dealers bij u in de buurt. En komt u er niet uit of heeft u vragen? Dan staan we graag klaar voor advies op maat.