0577 - 46 23 07
menu

‘Zeit’loos design

20 september 2016 Tags: Mandelli, Zeit, Italiaans design, Marco Piva

De tijd staat stil wanneer u geniet van Mandelli’s meesterwerk Zeit. Deze deurkruk heeft een uniek lijnenspel, wat hem origineel maakt en erg stijlvol. De Zeit is ontworpen door de Italiaanse designer Marco Piva, die inmiddels een lange staat van dienst heeft als het gaat om ontwerpen voor allerlei producten. Met de Zeit heeft Piva een prachtige brug geslagen tussen tijdloos design en praktische functionaliteit.

logo-mandelli-en-deurkruk-zeit

Solide: één blok messing

Wanneer u de Zeit vastpakt, merkt u direct dat het een zwaargewicht is. De deurkruk is solide, doordat deze gemaakt is van massief messing. Dit materiaal wordt al eeuwen gebruikt voor deurbeslag, vanwege haar kracht en bijzondere eigenschappen. De messing basis van de Zeit is afgewerkt met twee verschillende finishes: chrome en satin chrome. Kies voor chrome wanneer u houdt van gepolijst, glanzend deurbeslag. De afwerking satin chrome heeft juist een matte, geborstelde uitstraling. Voor ieder wat wils!

Kies voor een kleine of grote rozet

Wat de Zeit uniek maakt, is de rozet die u bij de deurkruk kunt kiezen.U kunt gaan voor een grotere, vierkante rozet, maar ook voor een mini-variant. Prachtig om te zien, want de kleine rozet wordt in de deur gefreesd, zodat deze glad afgewerkt is.

Designed by Marco Piva

Het productieproces van een deurkruk begint al bij de eerste, eenvoudige schets op papier. Marco Piva maakte het design van de Zeit, waarbij hij zocht naar een combinatie van innovatie, esthetiek en comfort. De topdesigner heeft in zijn leven al veel designs ontworpen voor grote projecten, interieurs en industrieel design. Voor zijn werk kreeg hij lovende reacties en ontving hij diverse prijzen.

Bekijk de Mandelli Zeit